Miért csodanövény a búzafű?

Miért csodanövény a búzafű?

A búzafüvet Ann Wigmore és Viktor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

Mikor érdemes búzafűlét fogyasztani?

  • Elsősorban megelőzésként ajánlható – főleg ősztől tavaszig. Aki rendszeresen iszik búzafűlevet (már napi 1-2 kanálnyi és csodákra képes!), ritkábban betegszik meg, hamarabb felépül, és jobb lesz a teljesítménye.
  • Mivel a búzafű hatóanyagai kiváló sejtregenerálók, lassítja az öregedést és véd az idő előtti kimerülés ellen is.
  • Tavaszi fáradtság esetén is érdemes gondolni rá.
  • Hatékony kiegészítője minden tisztító, salaktalanító kúrának , így léböjt idején is javasolt a fogyasztása.
  • Krónikus gyulladások, fertőzések esetén okvetlen próbálja ki, hisz az immunrendszer támogatásával és a salaktalanítás serkentésével felgyorsítja a gyógyulást!
  • Fekélyes panaszok, emésztési zavarok szintén jól kezelhetők rendszeres búzafűlé- vagy -tablettakúrával.
  • Daganatos betegségek esetén – különösen legyengült állapotban – jól roborál, serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.

A fogyasztást nem kell szüneteltetni, a búzafűlének semmiféle káros mellékhatása nincs, a búzafűlé nem gyógyszer, hanem élelmiszer, csak nagyon “tömör”, kis térfogatban tartalmazza mindazon hasznos tartalmat, amely segít a szervezetnek az egyensúlyi helyzet újbóli megtalálásában, erősíti és azzal segíti az immunrendszert feladata teljesebb elvégzése érdekében

Mit tartalmaz a búzafű leve?

A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.

  • Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
  • Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
  • Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, B- és D-vitaminokban.
  • Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
  • Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy “a klorofill folyékony oxigén”, vagy hogy “a klorofill tisztítja, újítja a vért”
  • Jelentős a B17 (laetrile) tartalma.

Fehérje

A gabonafűben lévő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint az, ami a húsban található. Ezek a fehérjék feldolgozhatóak, a hússal ellentétben pedig nem okoznak krónikus betegségeket, mint például a köszvény, ill. a rákos megbetegedésekért is felelőssé tehető savas környezetet sem hoznak létre a szervezetben. A húsban állati eredetű fehérjék mellett megtalálhatók még a purin, a koleszterin és a különféle zsírok. A purin a húgysav fő forrása. A tiszta fehérje készítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy mennyiségben sem károsítja a vesét.

A búzafűben valamennyi, a szervezet számára fontos fehérje nagy mennyiségben megtalálható. A búzafűlé kb. 25%-a fehérje. Ez több mint a tojásban vagy a húsban található 16%

  • A klorofil kölcsönzi a növényeknek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját, ennek segítségével fotoszintetizálnak. Élet klorofil nélkül nem létezhet.
  • A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, mélyebb az alvás, megnövekszik a sejtek energiája. A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.
  • A búzafű legmagasabb koncentrációban jelen lévő hatóanyaga a klorofil, amely méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagokkal szemben. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincsen.
  • A búzafű magas klorofil tartalma miatt oxigénnel dúsítja a vérünket, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepet kap.
  • Sejtjeink a klorofil tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofil segíti a hemoglobin (a vörös színt adó vérfesték) képződését, így közvetett módon javítja a szervezetben az oxigénszállítást.
  • Több mint valószínű, hogy a búzafű lé sebgyógyító tulajdonságát a nagy mennyiségű klorofil adja. Ez a különös növényi eredetű vegyület elősegíti a mérgek kiürülését és a savak semlegesítését.

Vitaminbomba

  • A-vitamin
  • B1-vitamin
  • B-12 vitamin
  • B-2 vitamin
  • B-3 vitamin
  • B-6 vitamin
  • C, D, E, H, K vitamin
  • folsav
  • pantenolsav

Enzimek

Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórészei, de valamennyi friss gyümölcs és zöldségéi is. A friss élelem mindig jobb.

  • proteázok: elősegítik a fehérjék emésztését
  • citotróm: oxidáz-antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
  • amiláz: elősegíti a keményítő emésztését
  • lipáz: zsírbontó enzim
  • fikocianin: segíti a vérképzést
  • transzhidrogenáz: segíti a szívizom szöveteit jó erőben tartani
  • SDO: (szuper-oxid-dimutáz) valamennyi sejtben megtalálható, fékezi az öregedést, szabadgyök fogó
  • kataláz: katalizálja a hidrogén peroxid vízzé és oxigénné bomlását a vérben és a szövetekben
  • peroxidáz: hasonlóan működik, mint a kataláz, csak a sejtek szintjén

SDO (szuper-oxid –dimutáz):

Az SOD rendkívüli módon képes mérsékelni a sugárzás káros hatásait, gyulladáscsökkentő vegyületként működik, megelőzheti a sejtkárosodást szívinfarktust követően vagy irritáció esetén. A búzafű az SOD legkülönb forrása. Az SOD az egyensúly megtartása végett természetesen megtalálható minden egyes sejtben, és semlegesíti a szintén ott tartózkodó szuperoxidok mérgező hatását.

Szabályos anyagcsere esetén minden sejt termel szuperoxidot. Amikor azonban ezek mennyisége megnövekszik, de az azt kioltó SOD nem termelődik, az árthat a sejtnek, és gyorsítja azok öregedését. Sugárzásnak kitett állapot után, vagy nitrogénoxid származékok, idegen anyagok (gyógyszerek és vegyi adalékok) fogyasztását követően, melyek tulajdonképpen szennyezik a szervezetet, továbbá ahogy öregszünk, a sejtjeink körül és azokon belül növekszik az ártalmas szuperoxidok száma is. Ezek fölhalmozódása rongálja a zsiradékokat, a DNS-t és a sejtek teljes szerkezetét.

Mindamellett laboratóriumi kísérletekben és klinikai vizsgálatokban az SOD biztonságos és hatékony enzimnek bizonyult, amely megvédhet bennünket a szuperoxidok, a fertőzések, az öregedés, a sugárzás valamint a rossz étel és levegő, vagy a gyógyszerek általi mérgezések miatt bekövetkező sejtsérülésektől.

Vélemény, hozzászólás?